Bursele Genesis Property, în parteneriat cu SOS Satele Copiilor Romania

Prin parteneriatul încheiat cu SOS Satele Copiilor Romania, 10 tineri din toată țara beneficiază în 2023 de Bursele #GenesisProperty

Fotografiile și numele folosite în poveștile de mai jos nu sunt reale, pentru a proteja identitatea tinerilor pe care îi ajutăm.

BURSA #10 GABRIEL

Gabriel, un tânăr de 19 ani dintr-o comunitate vulnerabilă din Bacău, provine dintr-o familie cu dificultăți financiare din cauza unui accident grav al tatălui său. Mama sa, capul familiei, se străduiește să asigure o educație bună lui Gabriel și surorii lui. Mama este responsabilă de îngrijirea tatălui și urmează cursurile Școlii Postliceale Sanitare pentru a deveni asistentă medicală.

Cu toate că Gabriel a avut ocazia să lucreze în construcții pentru a susține familia, mama a insistat să continue studiile, iar cu sprijinul ei și al asistenților sociali SOS, a reușit să intre la Universitatea din Iași. În prezent, locuiește în cămin cu alți studenți. 

Bursa Genesis acoperă costurile de cazare și masă, permitând salariului mamei să susțină ceilalți membri ai familiei.

BURSA #9 BIANCA

Bianca, în vârstă de 19 ani, a avut o copilărie dificilă, dar a găsit sprijin la SOS Satele Copiilor. Pasiunea ei pentru muzică, în special chitara clasică și cântatul, a modelat parcursul său școlar, participând la concursuri și dedicând sute de ore cântului. Cu rezultate excelente la Bacalaureat, studiază acum Geografia la facultate.

Bianca este curioasă și ambițioasă, dornică să învețe și să exploreze.  Chiar dacă Geografia nu a fost subiect la Bacalaureat, ea se înscrie la meditații pentru a-și însuși materialele de bază și a se pune la zi. O bursă ar ajuta-o să susțină aceste meditații până la finalul anului școlar.

BURSA #8 ALEX

Alexandru, 18 ani, elev la Colegiul Tehnic de Arhitectură din București, locuiește cu mama în Ilfov. Este voluntar în proiectele SOS Satele Copiilor, implicat și la școală, având ambiții de a deveni arhitect. Crescut fără tată și cu fratele plecat la muncă în străinătate, Alexandru muncește ca ospătar și barman pentru a susține casa. Se pregătește intens pentru admiterea la facultatea de arhitectură și examenul auto.

Alexandru are nevoie de bursă pentru a-și permite să continue meditațiile până la finalul anului școlar, atunci când va susține examenul de admitere la arhitectură.

BURSA #7 FLORENTINA

Florentina este o tânără conștiincioasă și responsabilă și își duce la bun sfârșit, de fiecare dată, sarcinile pe care le primește. Este tare motivată și a muncit din greu pentru a avea rezultate bune la examenul de bacalaureat. A învățat singură și, atunci când a avut nevoie, a solicitat ajutorul profesorilor voluntari.

Florentina locuiește în Satul SOS, cu măsură de protecție specială, de aproape doi ani. De mică a fost crescută de un asistent maternal, după ce familia ei biologică nu a mai putut să îi ofere îngrijirea necesară. 

De curând a finalizat cu succes clasa a XII-a la profil pedagogic și își dorește să devină învățătoare. Pentru asta s-a înscris la Facultate, Specializarea – Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar. Dorim să îi oferim bursa Genesis Florentinei pentru a o susține la începutul parcursului ei de studentă.

BURSA #6 MARIUS

Marius este un tânăr care a locuit timp de 14 ani în Satul SOS. Pe parcursul acestor ani, a fost un băiat conștiincios, responsabil și a finalizat cu succes școala profesională. Pe parcursul școlii, tânărul și-a efectuat orele de practică în cadrul unui fast-food, a continuat să lucreze pe perioada vacanțelor în cadrul aceleiași firme, iar astăzi este unul dintre cei mai vechi și experimentați angajați din companie.

După încetarea măsurii de plasament, tânărul s-a înscris în cadrul învățământului liceal, cu frecvența la zi; a reușit să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, iar apoi a urmat admiterea în cadrul Universității, Specializarea – Finanțe și Bănci.

În ciuda eforturilor sale la locul de muncă și a sprijinului oferit de organizație, Marius se confruntă cu dificultăți financiare. Salariul nu îi este suficient de fiecare dată pentru traiul de tânăr adult, la care se adaugă cheltuielile cu facultatea.  

De aceea, Marius își dorește să termine Facultatea și să aibă acces la un loc de muncă care să îi ofere o șansă la autonomie. Acum Marius are nevoie de un sprijin în plus ca să poată să își finalizeze studiile și bursa Genesis este o oportunitate pentru el.

BURSA #5 IRINA

Povestea Irinei nu poate lăsa pe nimeni indiferent, tocmai de aceea ne bucurăm că am putut fi alături de ea prin #BurseleGenesis. Irina a crescut într-o filială locală a SOS Satele Copiilor după ce a fost despărțită de familia biologică, la o vârstă mică. După ce a absolvit liceul, Irina s-a angajat ca infirmieră și a descoperit că pasiunea ei este să ajute oamenii.

După vârsta de 18 ani, tânăra a intrat în programul PASI al SOS, program care îi susține pe tineri în drumul lor către independență. Irina este de 3 ani în acest program, pentru a-și putea finaliza studiile medicale. Fiind în ultimul an în care poate accesa sprijin financiar pentru o parte din plata chiriei, a utilităților și a necesităților de zi cu zi, bursa Genesis o va împărți în următoarele 6 luni pentru a-și acoperi aceste costuri, până când va primi diploma de asistent medical și se va putea angaja pe această poziție.

Suntem siguri că în ziua absolvirii vom fi cu toții foarte mândri de Irina.

BURSA #4 ALINA

Alina are 19 ani și este studentă la Facultatea de Psihologie. Încă de la vârstă fragedă, a rămas doar în grija tatălui, atunci când mama a plecat la muncă în Spania. A preluat o parte din grijile casei, ca să-și sprijine părintele.

Locuiesc împreună într-o locuință de serviciu foarte modestă și care necesită multe îmbunătățiri. Alina își dorește foarte mult să îi ajute pe cei din jur atunci când le este greu, așa cum la rândul ei, și ea și familia au primit sprijin atunci când a fost nevoie.

Alina a beneficiat de programele de educație și angajabilitate ale SOS Satele Copiilor România și a participat la diverse ateliere alături de alți tineri. Ea a fost selectată să facă parte dintr-un proiect mai amplu la nivel internațional, coordonat de SOS Satele Copiilor și să participe, ca speaker, la conferințe internaționale. Discursurile ei au devenit inspiraționale pentru o generație de tineri. Pentru a putea participa la aceste întâlniri, Alina a folosit bursa Genesis care îi acoperă cheltuielile de drum și cazare.

Ne bucurăm să îi fim alături în experiențe atât de importante atât pentru ea, cât și pentru alți tineri pentru care Alina a devenit un model de urmat. Suntem siguri că va contribui la o lume mai bună pentru cei din jur.

BURSA #3 LIVIA

Livia este elevă în clasa a XI-a la o școală profesională, profil cofetar-patiser. Patiseria este mai mult decât o meserie pentru ea, este spațiul ei de creație. Deși provine dintr-o familie cu venituri reduse, părinții ei o susțin și investesc în ore de canto pentru ea. Pe lângă asta, ceilalți trei frați merg și ei la activități sportive.


O artistă desăvârșită, Lavinia este pasionată de folclor și muzică populară. Participă la concursuri și festivaluri unde câștigă deja premii. Își dorește să participe mai des la astfel de evenimente, dar situația financiară o împiedică. Va folosi bursa primită de la Genesis Property pentru achiziționarea unui costum popular autentic.

BURSA #2 BOGDAN

Bogdan elev în clasa a XI-a, iar în urma consilierii primite prin programele SOS Satele Copiilor, a decis să se transfere de la școala profesională la liceu. După ore, Bogdan lucrează pe un șantier de construcții pentru a-și ajuta mama la întreținerea familiei și a fraților. Au fugit cu toții din calea unui tată abuziv și violent, iar acum trebuie să aibă griă de ei. În timpul liber, Bogdan are o pasiune: fotografia. Deși nu are un telefon performant, reușește să suprindă cadre foarte frumoase, motiv pentru care a devenit un fel de fotograf oficial al celor apropiați. Un curs de fotografie și aparatură specializată l-ar putea ajuta să își scrie altfel povestea, iar grijile pentru ziua de mâine să rămână doar o amintire pentru el. Ne bucurăm că am putut fi alături de Bogdan. Toți copiii merită o șansă la un viitor frumos de văzut în fotografii.

BURSA #1 MARIA

Are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a, iar anul trecut a terminat cu media 9,55. Pentru a ajunge zilnic la liceu, face naveta cu o firmă de transport privată, împreună cu sora ei mai mică. Locuiește împreună cu mama, tata și cei trei frați într-o casă veche. Tatăl nu poate lucra din motive de sănătate, iar greul pică pe mamă, care muncește ca zilier, pentru a avea timp și de copii, dar și pentru a-și îngriji soțul. Au nevoie de sprijin lunar pentru naveta zilnică, dar și pentru acoperirea nevoilor școlare: rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, pachetul zilnic.

Deși este o fire timidă, Maria a participat mereu cu interes și dedicare în activitățile de grup propuse de SOS Satele Copiilor. Ne bucurăm că am putut fi alături de ea. Toți copiii merită o șansă la un viitor educat.

Back to top